5 факта защо е добре да организирате Коледно парти за вашите служители

В тази статия ще ви запознаем с 5-те основни предимства, които могат да бъдат реализирани чрез организирането на Коледно парти за вашите служители. Приемаме, че отдавате признание за добрата работа на екипите си и им предлагате конкурентен пакет от възнаграждения и допълнителни финансови и/или материални стимули. Какво друго може да направите, за да бъдат служителите ви още по-удовлетворени, а вас да превърне в предпочитан работодател в условия на високонокурентен пазар за талант?

В този период от годината можете да направите….Коледно парти

Чрез проучвания е установено, че добрата фирмена култура е най-важният фактор, когато става въпрос за задържане на служителите, но само наличието на набор от вътрешни фирмени ценности не е достатъчно. Организирането на корпоративни събития е чудесен начин да покажете на хората си, че ви е грижа за тях. Докато целево базираните бонуси дават признание на отделни служители/екипи, Коледното парти награждава цялата компания и помага на служителите да се чувстват „видяни“, признати и като част от „семейство“. Тази нужда на всеки един човек рядко е фокус на целенасочените фирмeни стратегии, а често когато е, присъства само като концепция, тъй като част от нематериалните нужди на служителя не се коментират и съответно не знаем как да ги удовлетворим. От една страна имаме осъзнатост, че е добре да работим за това, от друга не знаем как, защото не получаваме директна или видима обратна връзка.

Колкото и тривиално да звучи, традцията на провеждане на Коледно парти и въоще стратегията за организиране на фирмени партита, „happy hours” и други регулярни офис-събития, са не просто едно допълнително перо в бюджета и задача, която „трябва да се свърши“, защото така правят всички. Опитът ни показва, че когато тези регулярни ‚мини-проекти‘ са целенасочено обвързани със стратегията за задържане и привличане на служители, те се превръщат в инструмент за по-добро позициониране на пазара на труда. Именно това вдъхновява и нас да работим в посока на тази добавена стойност, когато създаваме решения за нашите клиенти.

А сега, ето и фактите:

Факт 1. Коледното парти подобрява морала на екипа

Когато бизнес резултатите са добри, това често означава, че вашият персонал работи изключително усилено и най – вероятно дълги часове. Стресът и натискът в тази работна среда, както и стремежът за постигане на целите, могат да имат отрицателен ефект върху мотивацията на служителите. Да дадете на служителите си нещо, което да очакват с нетърпение в края на годината, може да бъде страхотен стимул. Това ще ги накара да се чувстват ценени и като част от нещо по-голямо. Наличието на общо събитие, което да очакват с нетърпение, може да насърчи приятелството сред тях и да им даде тема за разговор, независимо в кой отдел работят, нивото им във фирмената йерархия или личните им интереси.

Факт 2. Коледното парти подобрява взаимоотношенията

Повечето хора прекарват една трета от живота си на работа. Само защото прекарват заедно около осем часа на ден, това не означава, че имат време да говорят помежду си за неща, които не са свързани с работата. Ако вашите служители могат да се разбират и да се свържат един с друг на лично ниво, това ще направи работните им отношения много по-силни и породуктивни. Коледното парти ще предостави перфектната възможност за комуникация и опознаване в неформална среда.

Факт 3. Най – добрият начин да кажете БЛАГОДАРЯ на служителите си

Ако служителите смятат, че има бариера между тях и висшия мениджмънт, ще бъде по-малко вероятно да повдигат проблеми, които имат или такива, които са идентифицирали и ще бъде по-малко вероятно да направят предложения за това как компанията може да се подобри. Коледно парти, което събира служители от всички нива на едно място, дава възможност за опознаване на висшия мениджърски екип на лично ниво, а мениджърите да покажат своята забавна страна (ние дълбоко вярваме, че всеки има такава). Организирането на страхотно Коледно парти дава признание за упоритата и добре свършена работа от служителите и ще бъде вашето „Благодаря“!

Факт 4. Ангажираност на персонала, мотивация и задържане на персонала или фактът с цифрите:

Отново ще си послужим с данни от изследвания, които показват, че служители, които са по-високо ангажирани и работят добре заедно, ще бъдат по-отдадени на целите на компанията и по-мотивирани да се справят с личните си задачи. Според проучвания неангажираните работници имат 37% повече отсъствия от работа и правят 60% повече грешки. Освен това компаниите, които имат неангажирана работна сила, са по-малко продуктивни с 18% и са по-малко рентабилни с 16%. Щастливите служители са с до 20% по-продуктивни от недоволните и според APA заетите възрастни, които съобщават, че се чувстват ценени от своя работодател, твърдят, че са по-мотивирани да дават най-доброто от себе си за компанията (93%). Тези, които не се чувстват ценени, са значително по-склонни да споделят, че възнамеряват да търсят алтернативи извън своята компания през следващата година (50%), а тези, които се чувстват ценени, е по-вероятно да заявят, че биха препоръчали работното си място на други (85%). Та според цифтите - допълнителен бонус към всички предимства за служителите е, че Коледното парти ще ви даде възможност да покажете колко добър работодател сте. Така че, ако решите да организирате такова, не забравяйте да го популяризирате в социалните мрежи, за да покажете как изглежда един екип, който се забавлява и какво изживяване носи едно такова събитие.

Факт 5. Ние можем да помогнем

Ако решите да използвате организационните услуги на NewEvents Vision за вашето Коледно парти, можете да си гарантирате, че вечрта ще е незабравима! Направете Коледа специална тази година и бъдете домакин на събитие, за което ние ще изготвим концепция, съобразена с целите и разбира се в бюджета ви, така че това събитие да се превърне в тема на разговор за дълго време напред, не само сред вашите служители. Повече за корпоративните събития, които организираме може да прочетет тук или да разгледате глаерията тук.

Клиентите за нас