Тиймбилдингът отново трябва да заеме челно място в календара на всяка добре работеща компания

Практиката на корпоративен тиймбилдинг в България съществува от почти 20 години. Дейностите за изграждане на екип са важни за мотивирането на служителите, като им осигуряват правилните ресурси, чрез установяване на доверие, изграждане на връзки, разбиране на динамиката на екипа и създаване на споделени преживявания. Тиймбилдингът обхваща широк диапазон активности, от вдъхновяващи програми и благотворителни събития, до въздействащи обучения и семинари за професионално развитие, през забавни и носещи незабравими положителни емоции партита, всички те с една единствена цел – свързани и доволни служители.

Събития от този тип никога до сега не са били толкова необходими, както днес, като борба с „новото нормално“ в корпоративната работна среда след COVID -19. Въпреки че бизнесът непрекъснато се развива, рядко има толкова много промени за толкова кратко време, по отношение на човешките ресурси. Думата "безпрецедентен" описва скоростта и обхвата на промяната на работното място и тази дума отговаря на предизвикателствата, пред които са изправени компаниите днес.

Ето някои от основните причини, поради които изграждането на екип е по-важно от всякога в работния свят след COVID-19:

За да направят новата структура на работата по-ефективна

Пандемията принуди много служители да напуснат офисите си, за да работят от дома или други отдалечени места. Изграждането на екип повишава ангажираността сред служителите, което може да бъде предизвикателство, когато те не са физически заедно. Тиймбилдинг активностите подпомагат поддържането на усещането за екип, независимо от това къде са базирани. Нещо повече, нашите програми за изграждане на екип могат да бъдат доставяни лично, виртуално или като хибридни екипни събития и могат да се поберат в структурата на вашето работно място – каквато и да е тази структура.

Да помогнат за повишаване на квалификацията на вашия екип

Тиймбилдинг програми, насочени към професионалното развитие и лидерските умения са ангажиращ и приятен начин служителите да разширят знанията и способностите си.

Да се превърнат в печеливш инструмент във Войната за талант

Тези събития са полезни и за привличане на нови служители, като дават на една организация конкурентно предимство. Пазарът на труда днес е пълен с възможности и това, което привлича е добавената стойност. Тиймбилдинг събитията, в този смисъл, могат да се използват като едно от средствата за изграждане на работодателската марка.

За ”onboarding” на нови служители

Забавните тиймбилдинг дейности са чудесен начин да посрещнете новите служители и да ги представите на колегите. Подобен тип събития спомагат за бързото опознаване на екипа и за ориентация на новите служители в работната среда и ценностите на компанията. Програмите за изграждане на екип са чудесни не само за въвеждане на новите служители в работната среда, но и за положително въздействие върху морала на съществуващите, като прави прехода към опознаване с новите колеги по – удобен и бърз.

За подкрепа на многообразието, равнопоставеността и приобщаването

Повечето работни места стават все по-разнообразни по отношение на културата и принадлежността. Разнообразието е ценно за извеждането на по-добри идеи, чрез внасяне на широк набор от перспективи. Тиймбилдинг дейности, фокусирани върху многообразието, приобщаването и културата, помагат на организациите да увеличат максимално производителността, посредством предимствата на разнообразното работно място, като същевременно помагат за изграждане на добра комуникация, която кара служителите да се чувстват удобно на работното място заедно.

Да работиш добре, като правиш добро

Служителите днес търсят повече от просто заплата. Те искат да се асоциират с компании, които имат по-големи цели, като създаване на общност и усещане за принос към каузи. Ето защо голямата част от събитията, които управлявахме, последните две години бяха благотворителни програми. Независимо дали се доставят лично или като хибридни събития, тези тиймбилдинг програми са забавни, развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията между служителите и предоставят възможност за подкрепа на по- голяма кауза.

Клиентите за нас