Награди Фондация Стоян Камбарев 2020

 

В столичния клуб JOY Station на изискана и вълнуваща официална церемония, бяха връчени Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев” 2020 . Влогърът и кинорежисьор Крис Захариев спечели Голямата Награда за Полет в изкуството в конкуренция с още четирима млади творци от различни сфери. Почетният член на Фондация “Стоян Камбарев” - кметът на град София Йорданка Фандъкова връчи на Крис уникалната статуетка на художника Кольо Карамфилов и чека за 3000лв

За втори път бе връчена и Наградата за Кино 355. 12 - членно професионално международно жури избра 3-та финалисти, които заснеха своя 5- минутен игрален филм само за 5 дни. Статуетката и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия й филм от Фондацията и нейните партньори NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio грабна Ваня Бойчева.

Съобразявайки се с извънредната обстановка, на вълнуващото събитие бяха поканени едва 300 гости, въпреки че капацитетът на прекрасната зала на Joy Station позволява 1500 присъстващи. Сред официалните лица, освен президента Петър Стоянов, кмета Йорданка Фандъкова, заместник-кмета на Столична община д-р Тодор Чобанов, почетните членове на Фондацията Левон Хампарцумян, Надежда и Светлин Нейнски, присъстваха още Мартин и Жени Захариеви, Петя Нановска, сем. Гергана и Пламен Ташкови, Силвия Лулчева, Людмила Филипова, Ваня Монева, дизайнерът Светослав Колчаков от Лондон, Мира Бъчварова, Дивна, целия екип на Евровизия България, голяма част от талантите на Академия „Стоян Камбарев“, в която влизат над 85 лауреати на Фондацията. Разбира се и всички партньори и приятели, както и много други популярни личности от културния, бизнес и политически елит на България. След официалната церемония се проведе и кратък благотворителен търг. Сред експонатите бяха картини на младите художници на Фондацията, предварително откупени от нея.

Кино, музика, приказни мултимедия, осветление, красота и впечатляващ талант - така само с няколко думи може да се опише това необикновено културно събитие, на което се връчват най-престижните и чакани награди за млади творци в България!

Церемонията за връчване на Наградата за Полет в изкуството „Стоян Камбарев” и Награда за кино 355 е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г и се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на културата

NewEvents Vision е комуникационен партньор на събитието. 

Година : 2020

Клиент : Фондация "Стоян Камбарев"

Проект : Официална Церемония Фондация "Стоян Камбарев" 2020

Локация : София, България

Клиентите за нас